HYDROLATER BLOMSTERVANN

Hydrolater eller blomstervann - som det også kalles er et biprodukt ved produksjon av eteriske oljer.  Dampen som føres gjennom planten blir avkjølt og så separert fra den eteriske oljen.  Dette destillatet inneholder litt rester av eterisk olje samt vannløselige komponenter fra planten.

Den eteriske oljen blir helt oppløst i hydrolatet, som bærer med seg den subtile kraften som planten har.  Hydrolater er antiseptiske og fuktighetsbevarende. De er veldig milde, selv om de har mange av de eteriske oljenes egenskaper. Hydrolater er ufarlige i bruk. Ikke minst gjelder dette ved innvortes bruk. Fin for pleie av nyfødte og små barn. Hydrolater har sur pH verdi, som gjør at de er antibakterielle og perfekt for hudpleie. Sprayes de på huden etter kveldsrengjøringen, så forbedrer de huden før nattkremen.
De økologiske hydrolatene vi bruker og selger, er kontrollert av EcoCert i Frankrike


Noen eksempler på hva EKTE HYDROLATER kan brukes til:

Rens av hud og fuktighetsgivende. Spray den på huden.
Til følsom hud og allergier.
Pleie av irritert og solbrent hud (hydrolat sprayes på flere ganger daglig.
Til daglig munnpleie og ved tannkjøttproblemer (gurgling/skylling med rent hydrolat, eller fortynnet med vann)
Til neseskyll forebyggende og lindrende ved såre slimhinner, og til spraying ved sår hals.
Til irriterte øyne.
Til underlivsskyll og pleie.
Som klyster ved problemer i tarmen.
Hydrolater egner seg utmerket godt til behandling av vanskelige sår, som feks eldres liggesår, diabetes sår og infiserte sår.
Til badevann til babyer. Spes ut 1:50 (1 dl hydrolat til 5 liter vann)
Oralt som drikkekur, feks ved lungeproblemer, fordøyelsesbesvær, urinveisinfeksjoner, revmatisme, ødemer, overvekt og cellulitt.
Dosering: 30 ml hydrolat i 1 liter kildevann drikkes daglig i 3 uker, så en ukes pause.
Dette gjelder spesielle kurer, ellers er det helt i orden å drikke hydrolater i vann som en forfriskende morgendrikk, eller for god nattesøvn.

lotte felix