Laurbær olje (laurus nobilis) økologisk fra Kreta

Laurbær olje (laurus nobilis) økologisk fra Kreta

150.00

6 ml

kr 150,-

Laurbær ble båret av Apollons prester og gitt som belønning til vinnerne i olympiske og andre leker. I Roma fikk de seirende feltherrene laurbærkranser og i middelalderen og frem til vår tid har den blitt brukt som hederstegn til diktere og kunstnere. Laurbær ble betraktet som hellig, og bare Apollo's prestinne Phytia fikk lov til å plukke de blanke bladene i Delphi. Laurbær ble assosiert med seier, visdom og beskyttelse.
Laurbærblad brukes mye til matlagning. Eterisk olje av laurbær kan brukes til å smakssette mat, supper og krydder i stedet for ofte tørre og aroma-fattige laurbærblad kommersielt tilgjengelig. Drypp 1 dråpe i supper og gryteretter.
Oljen har en oppløftende effekt, vitaliserer og styrker sinn og kropp - gir klarhet i sinnet og er fin å bruke når skapende arbeid skal gjøres. Den hjelper oss ved depresjon, psykisk svakhet og frykt. Da oljen gir selvtillit, intuisjon og mot, er laurbær en olje som passer godt til kunstnere av alle slag, som forfattere, diktere, malere og musikere - i det hele tatt alle som anvender intuisjonen mye i sitt arbeid.
Ved forkjølelse fordampes oljen i en aromalampe i soverommet, eller bruk den 3% fortynnet i en vegetabilsk olje og masser. Brukes ofte sammen med eukalyptusolje.
Laurbæroljen er regenererende, antiseptisk, sopphemmende og bidrar til å helbrede arr, akne og kviser.
Laurbær olje styrker hår og hodebunn. Den stimulerer hårveksten og fjerner flass. Ta et par dråper olje på fingertuppene og masser håret og hodebunnen etter vask. For å få et sunt og glansfullt hår, lag denne hårkuren: Pisk et rått egg godt med ca 30 ml olivenolje og tilsett 8 dråper laurbærolje og 8 dråper rosmarinolje. Masser dette inn i håret og sett på en plastfolie og deretter et håndkle. Etter ca. en time vasker du dette godt ut.
Eterisk olje av laurbær skal ikke brukes under graviditet, og heller ikke til barn under 4 år.

Innhold
100% ekte og økologisk eterisk olje av laurus nobilis fra Kreta. Sertifisert av BioHellas

Kan brukes av veganere og vegetarianere

Quantity:
legg i handlevogn