Rosmarin olje (rosmarinus officinalis) økologisk fra Kreta

Rosmarin olje (rosmarinus officinalis) økologisk fra Kreta

210.00

12 ml

kr. 210,-

På Kreta er rosmarin et symbol på ærlighet.
Rosmarin hører hjemme rundt Middelhavet, særlig på steinete strender ved havet. Rosmarin er en eviggrønn busk og kan bli 1,5 meter høy og blomstrer nesten hele året. Navnet Rosmarinus kommer fra latin og betyr havets dugg.
Det er vanskelig å få tak i en ekte olje av rosemarin.
Rosemarin var assosiert med Athene, gudinnen for visdom, poesi og kunst. De ni døtrene til Zeus og Mnemosyne er ofte avbildet med kvister av rosmarin hendene. Egypterne, grekerne og romerne betraktet rosmarin som en hellig busk og assosierte den med kjærlighet, udødelighet og renhet.
Rosemarin er antiseptisk, oppfriskende, rensende og oppløftende, stimulerer blodsirkulationen og er gunstig for muskelspenninger, revmatisme samt for hårtap. Oljen benyttes også som tilsetning til muskelbalsam og massasjeoljer, hvor den har en fin virkning på stive og ømme muskler.
Gjennom århundrer ble rosemarin antatt å styrke hukommelsen, øke selvtilliten og gi mental klarhet.

I hud og hårpleie er oljen meget nyttig. Siden den øker blodsirkulasjonen har den blitt brukt til å fremme hårvekst samt forebygge og behandle hårtap og flass. I noen tilfelle har en massasje av hodebunn med rosemarinolje blandet i vegetabilsk olje vist seg å forbedre kliniske tilfeller av alopecia areata (flekkvis håravfall).
For bedre konsentrasjon: bland 2 dråper rosmarin og 3 dråper sitron i en aromalampe.
Til hårkur: bland 3 dråper rosemarin og 3 dråper cypress i 10 ml jojobaolje. Masseres inn i tørt hår, etter minimum 15 min vaskes håret på vanlig måte. Ta sjampo i håret før vann, så vaskes oljen lettere ut.
Rosmarin bør ikke brukes ved graviditet, høyt blodtrykk og epilepsi

Innhold
100% ekte økologisk eterisk olje av Rosmarinus Officinalis fra Kreta. Sertifisert av BioHellas.

Kan brukes av veganere og vegetarianere

Quantity:
legg i handlevogn