Sitron olje (citrus limonum) økologisk fra Kreta

Sitron olje (citrus limonum) økologisk fra Kreta

95.00

6 ml

kr 95,-

Eterisk olje av sitron virker betennelseshemmende og er en av de viktigste bakteriedrepende oljene ved infeksjoner. Kan brukes i massasjeblandinger, på omslag, til inhalasjon og duftlamper.
Oljen er sirkulasjonfremmende, styrker immunforsvaret og er rensende. Oljen er bra for blodårene da den stimulerer blodsirkulasjonen og trekker sammen blodårene, styrker åreveggene og virker blodstillende. Den brukes derfor til massasje ved skadete blodkar, åreknuter, hemoroider og cellulitter. Da oljen leger sår som har vanskelig for å gro, brukes den ofte i sårsalver. Den er også effektiv i munnvann ved blødende eller betent tannkjøtt.
Oljen kan brukes til dampinhalasjon, eller i en massasjeblanding som gnis på halsen og brystet ved forkjølelse, influensa, bronkitt, halsbetennelse. Den er et godt forebyggende middel ved smittsomme epidemier og da kan den brukes i en oljebrenner eller en spruteflaske.
Den er syrenøytraliserende, febernedsettende, kløestillende, antiseptisk, bakteriedrepende, blodrensende, vanndrivende, oppløftende og oppfriskende.
Normaliserer huden og er fin for tørr og sprukken hud, vorter, appelsinhud og utvidede blodårer. Oljen er også fin mot fet hud og hudinfeksjoner som byller, akne, sår og utslett. Gjør neglene sterkere ved å bruke den som en negleolje.
Oljen er lysømfintlig og brukes ikke i forbindelse med soling.
Lag en hårkur for skinnende hår ved å blande 30 dråper sitronolje i 50 ml. vegetabilsk olje og masser inn i hår og hodebunn.
Fin å bruke som smakstilsetning i mat, hvor man ellers bruker revet sitronskall f.eks. fruktsalat, is, kaker, dessert, honning og godteri.

Innhold
100% ekte økologisk eterisk olje av citrus limonum fra Kreta. Sertifisert av BioHellas

Kan brukes av veganere og vegetarianere

Quantity:
legg i handlevogn